Fogyás bulgaria


Egy ország, amelyet a teljes pusztulás fenyeget - Magyarországnál is rosszabb a helyzet Magyarország a húsz leggyorsabban fogyó nemzet listáján - Qubit Népességfogyás Fogyás bulgaria, Lettországban a népesség szintén fogyás bulgaria egyötödével csökkenhet, míg Moldovában ténylegesen eltűnhet a mostani lélekszám 20 százaléka.

fogyás bulgaria

Pusztulás fenyegeti a szomszéd országot - Kiszivárgott a horvát elnök válságterve Ha Magyarország és Horvátország helyzetét rossznak ítéljük meg, akkor Bulgáriára nem túlzás a kilátástalan kifejezést használni, hiszen az egész régióban, sőt, az egész világon ez az ország szenvedheti el a legnagyobb népességcsökkenést a Tomas Sobotka, a demográfia- és humántőke-kutatással foglalkozó Wittgenstein Központ szakértője szerint a posztkommunista országok zöme jelentős fogyás elé néz, amit az is tetéz, hogy legtöbbjükben már ez elmúlt negyedszázadban is csökkenő tendencia volt jellemző.

Lettország lakossága több mint negyedét vesztette el, Litvána 23, Bulgária és Bosznia-Hercegovina pedig 21 fogyás bulgaria.

Ezek a szakértő szerint is óriási csökkenésnek számítanak, kiváltképpen békeidőben.

fogyás bulgaria

Sobotka három fő tényezőt lát a jelenség mögött: a folyamatosan csökkenő születési rátát, a nagy mértékű elvándorlást és fogyás bulgaria viszonylag magas halálozási számot. Mindeközben keleten a kivándorlás fogyás bulgaria bulgaria a termékenységi ráta zuhanása egyszerre van jelen.

fogyás bulgaria

Miközben a születések a és a halálozások száma ugyanebben az évben egyaránt 5,1 millióra rúgtak, a kontinens össznépességét másfél millióval növelte a beáramló embertömeg. És a noha a fogyás bulgaria látszólag kézenfekvő megoldás lehetne a ketyegő demográfiai bomba kiiktatására, a helyzet azért ennél jóval problémásabb és politikailag terheltebb. Valójában a leghevesebb ellenállást pont fogyás bulgaria az országok fejtik ki a bevándorlókkal szemben, amelyeknek a leggyorsabban fogy a népességük.

fogyás bulgaria

Mert miközben a ös migrációs válság nehezét a fő tengeri útvonalak mentén fekvő országok, leginkább Olaszország és Görögország kapta osztályrészül, az egységes uniós menekültpolitika pedig elsősorban a cseh, lengyel, szlovák és magyar együttműködés hiánya miatt fulladt kudarcba.

További a témáról.

-30kg fogyás - Mi változott? - Ruhateszt