Diéta köszvényre


A purinszegény diétát a köszvénytől szenvedő embereknek írják elő. Mivel a köszvény a purinanyagcsere zavara miatt alakulhat ki, amely főként az ízületek gyulladásával, duzzanatával és égő fájdalmával jár, és amelyet a testfolyadékokban feldúsult húgysav okoz. A purinszegény diéta során tilos az alkoholfogyasztás, ez alól az alkoholmentes sörök sem kivételek. Az alkoholfogyasztással megkockáztatunk egy újabb rohamot!

Mik a diéta alapját képező élelmiszerek, konyhatechnológiai eljárások? A diéta alapját képező élelmiszerek a sovány tej- és tejtermékek — kefir, joghurt, túró, sovány sajt tojás diéta köszvényre, rizs és a gabonafélék zöldségek és főzelékfélék kivéve paraj, karfiol, zöldborsó, bab, lencse, sárgaborsó gyümölcsök Alkalmazható konyhatechnológiai eljárások A magas purintartalmú nyersanyagok purintartalmát csökkentheti előfőzéssel.

10 lépés, ami segíthet a Köszvény visszaszorításában

Az első főzőlevet le kell önteni, az nem használható fel az ételkészítéshez. Jól beiktathatók az ételsorba a rakott ételek, a húspástétomok, a húspudingok, ezeknek viszonylag alacsony a hústartalma.

diéta köszvényre kirby wilbur fogyás

Figyeljünk arra, hogy az ételekhez minél kevesebb zsiradékot használjunk. A húsokból a zsírszegény, sovány húsokat és húskészítményeket kell a diétában diéta köszvényre köszvényes beteg részére adni.

diéta köszvényre szájpermet fogyás

Kerülni kell diéta köszvényre bő zsiradékban sütést, mivel a keletkező pörzsanyagok purintesteket tartalmaznak. Az ételkészítési eljárások közül a főzés, párolás, fóliában- cserépedényben, sütőzacskóban sütés, habarással sűrítés ajánlható.

Mennyi a különböző élelmiszerek purintartalma?

diéta köszvényre hgh injekció fogyáshoz

Élelmiszercsoportok purintartalma.